Пробіотики – це корисні бактерії, які можна знайти в харчових добавках, а іноді і в молочних продуктах. Пробіотики – живі мікроорганізми, які при введенні в адекватних кількостях приносять користь здоров’ю господаря. (WHO/FAO 2002 Hill C etal. 2014 року). Важливим критерієм для кваліфікації істинного пробіотика є те, що його користь для здоров’я була доведена в клінічних дослідженнях. Крім того, пробіотичний продукт повинен містити той самий бактеріальний штам(и) і ту саме дозу, які використовувалися в клінічних дослідженнях.
Часті питання
Пробіотики демонструють гарні результати при усуненні таких шлунково-кишкових розладів, як кольки, закрепи і діарея. Обнадійливі результати були також отримані для підтримки нормальної імунної функції і захисту від інфекцій. Крім того, пробіотики дають добрі результати при застосуванні в порожнині рота. BioGaia пропонує клінічно перевірені і зручні у використанні пробіотичні продукти для споживачів у всьому світі.
Пробіотики – це живі мікроорганізми, які при введенні в адекватних кількостях приносять користь здоров’ю господаря. Пребіотики – це волокна та вуглеводи, які стимулюють ріст бактерій у шлунково-кишковому тракті.
Бактерії підрозділяються на рід, види і штами. Пробіотичні штами одного і того ж виду мають різні характеристики то ж можуть чинити різний вплив на здоров’я. Штами Lactobacillus reuteri ATCC PTA 6475 і Lactobacillus reuteri DSM 17938, показали різні ефекти у клінічних дослідженнях. Ось чому пробіотичний продукт повинен визначатися на рівні штаму.
Продукти, що містять декілька штамів у високих дозах, не обов’язково мають кращий ефект, ніж продукт з одним штамом. Важливими критеріями при виборі пробіотичного продукту є:
- Безпосередньо штам пробіотичної бактерії
- Випробування пробіотичного продукту в клінічних дослідженнях на людях з тією ж дозою і тим же бактеріальним штамом(ами), що і в комерційному продукті.
Lactobacillus reuteri (L. reuteri) – це пробіотичні бактерії, які еволюціонували разом з людьми і завдяки цьому адаптовані до господаря. L. reuteri – один з перших видів бактерій, який природним чином поселяється у мікробіоті новонародженого. Ефективність та безпечність пробіотиків BioGaia L.reuteri науково доведена. До теперішнього часу проведено 217 клінічні дослідження штамів BioGaia L. reuteri у понад 18 000 людей різного віку. Позитивні результати були отримані при застосуванні для усунення деяких шлунково-кишкових розладів та для досягнення здоров’я порожнини рота. Результати опубліковані в 180 статтях в наукових журналах (січень 2020 г.).
Lactobacillus reuteri Protectis – це пробіотичний штам, який був протестований у понад 152 клінічних дослідженнях на людях (січень 2020 року). Серед продуктів, що містять цей штам, – BioGaia Protectis дитячі краплі і таблетки BioGaia Protectis. Наукове позначення Lactobacillus reuteri Protectis – L. reuteri DSM 17938.
Lactobacillus Reuteri Prodentis – це комбінація з двох пробіотичних штамів, Lactobacillus Reuteri DSM 17938 і Lactobacillus Reuteri АТСС PTA 5289. L. Reuteri Prodentis використовуються в продуктах BioGaia для гігієни порожнини рота: BioGaia Prodentis пастилки і BioGaia Prodentis краплі.
Lactobacillus reuteri Gastrus – це комбінація двох пробіотичних штамів Lactobacillus reuteri DSM 17938 і Lactobacillus reuteri ATCC PTA 6475. L. reuteri Gastrus використовується в продуктах BioGaia для підтримки здоров’я кишечника.
Кожен шлунково-кишковий тракт – унікальний. Деякі люди можуть відчувати тимчасові зміни у моториці кишківника. Якщо при прийомі пробіотиків BioGaia дотримуватися рекомендованих доз, то побічні ефекти виникають нечасто. У поодиноких випадках на тлі прийому пробіотиків може виникнути метеоризм, але він, як правило, зникає через кілька днів. Під час клінічних випробувань ніяких серйозних побічних ефектів не спостерігалося аж до застосування максимальної випробуваної дози 10 мільярдів КУО в день.
Усі штами, які застосовуються в продуктах BioGaia, дружні до людського організму: у нормі лактобактерії заселяють весь травний тракт людини від ротової порожнини до прямої кишки і позитивним чином впливають на здоров’я. Останнє доведено в численних клінічних дослідженнях з пробіотиками BioGaia.
Бактерії живі, але перебувають у стані спокою. Повною мірою вони активуються і включаються в метаболізм тоді, коли контактують зі слиною. На той час, як Lactobacillus reuteri досягають шлунка, вони вже здатні його колонізувати
На підставі результатів клінічних досліджень безпечною та ефективною для Lactobacillus reuteri Protectis був обраний рівень у 100 мільйонів (10⁸ КУО/день). Відповідна доза для Lactobacillus reuteri Prodentis і Gastrus становить 200 мільйонів ( 2*10⁸ КУО/день).
Культура, яка використовується в продукті, зброджується або на знежиреному молоці, або на основі ячменю. Аналітичні дані свідчать про те, що в культурі є молочний білок, лактоза і глютен. Однак в готовому продукті не виявляються ні молочний білок, ні лактоза, а рівень глютену нижчий за граничне значення ЄС для продуктів без глютену відповідно до Постанови Комісії (ЄС) № 828/2014 (<20 мг / кг). Оскільки правила маркування харчових продуктів для алергенів у різних країнах можуть відрізнятися, при маркуванні цього продукту завжди необхідно враховувати місцеве законодавство.
Важко дати точну відповідь, оскільки склад кожної кишкової мікробіоти унікальний. Залежно від показань/симптомів у клінічних дослідженнях отримані різні результати. Якщо ви медичний працівник, будь ласка, прочитайте більше про наших клінічних дослідженнях тут*. * Через певні норми ми не можемо повідомити про вплив наших продуктів або заявити про користь для здоров’я споживачів. У Європі вимоги щодо харчування та здоров’я регулюються Європейською агенцією з безпеки харчових продуктів (EFSA). На сьогодні немає затверджених вимог щодо здоров’ю для пробіотиків.
Таблетки BioGaia Protectis містять аскорбінову кислоту – антиоксидант, який сприяє стабільності таблеток. З часом аскорбінова кислота окислюється і її колір темнішає. Ці потемніння помітні у вигляді маленьких плям на таблетках. Вони не є небезпечними і продукт все ще можна застосовувати.
Так, продукти BioGaia можна приймати разом з антибіотиками. Антибіотики порушують природний баланс у кишківнику. Оскільки продукти BioGaia допомагають підтримувати збалансовану мікробіоту кишечника, то вони можуть зменшити загальні побічні ефекти антибіотиків. Ми рекомендуємо приймати антибіотик за дві години до або після пробіотика.
Немає значення, приймаєте ви BioGaia з їжею чи без неї. Важливо приймати продукти BioGaia щодня.
Рекомендована добова доза Lactobacillus reuteri Protectis становить 100 мільйонів КУО (колонієутворювальних одиниць). Ця кількість міститься в 5 краплях або одній таблетці BioGaia Protectis.
Так, з кількох причин. Наша нормальна мікробіота досить фіксована і неохоче приймає «новачків». При тому, що L. reuteri має людське походження і природним чином може перебувати в нашому організмі, штам L. Reuteri Protectis не колонізує вічно, надто якщо його починають вводити з трирічного віку. Навіть таку бактерію, як Lactobacillus reuteri, слід приймати регулярно, оскільки у більшості людей L. reuteri не заселяється з дитячого віку. Наш шлунково-кишковий тракт вистилає епітеліальна оболонка, вона – як шкіра всередині тіла. Основне завдання цієї «внутрішньої шкіри» полягає в тому, щоб розрізняти, що пропустити, а що ніколи не пропускати всередину нас. У ході досліджень було встановлено, що Lactobacillus reuteri тимчасово зв’язується з нашою епітеліальної оболонкою. Однак, оскільки клітини епітелію змінюються щочотири дні, більшість клітин L. reuteri також вимиваються протягом приблизно тижня. Тому продукти BioGaia рекомендується приймати щодня для забезпечення адекватного і стабільного рівня L. reuteri в шлунково-кишковому тракті.
Так, продукти BioGaia безпечно приймати разом з лікарськими засобами та іншими добавками*. * Обов’язково проконсультуйтеся зі своїм лікарем перед прийомом.
Рекомендована доза пробіотика не залежить від маси тіла. Клінічні дослідження BioGaia показують ефективність при однаковій дозі як у дітей, так і у дорослих.
Клінічні дослідження показали, що краплі BioGaia Protectis безпечно давати з народження.
Так, краплі можна додавати у суміш і/або грудне молоко. Не додавайте краплі у рідини, температура яких вища за 37 °C. Готові суміші обов’язково вживайте протягом того ж дня.
Ми наполегливо рекомендуємо давати краплі ложкою. Для цього добре струсіть флакон протягом 10 секунд перед кожним використанням, щоб змішати бактеріальну культуру з олією. Для дозування крапель переверніть флакон і накапайте в ложку. Використовуйте 5 крапель один раз в день. Не додавайте в гарячий напій або їжу, оскільки це може пошкодити живі бактерії.
Рекомендована добова доза Lactobacillus reuteri Prodentis становить 200 мільйонів КУО, або 2*10⁸ КУО. Ви отримуєте цю дозу, вживаючи 1 пастилку BioGaia Prodentis або 5 крапель BioGaia Prodentis.
Краплі BioGaia Protectis не містять лактозу або молочний білок. У готовому продукті рівень глютену нижчий за граничне значення ЄС для продуктів без глютену. Оскільки регулювання харчових продуктів варіюється в різних країнах, то маркування продукту може відрізнятися.
Усі продукти BioGaia не містять загальних алергенів, таких як яйця, арахіс, лісові горіхи, риба, молюски та соя.
Limosilactobacillus reuteri (відомий також як Lactobacillus reuteri) – це пробіотична бактерія, яка співіснувала з людиною з самої її появи на Землі. L. reuteri є одним з перших видів бактерій, які природним чином колонізують травний тракт новонародженого. Пробіотичні продукти BioGaia з L. reuteri є одними з найбільш науково дослідженими пробіотиками у світі як щодо ефективності, так і щодо безпеки. 224 клінічних дослідження проведено приблизно у 18 000 людей різного віку. Результати опубліковано в 180 статтях у наукових журналах (травень 2020 р.).
Назва BioGaia складається з двох слів, Bio та Gaia. Біо означає життя та живі організми, природні та екологічні системи. Гея, згідно з грецькою міфологією, є богинею, творцею всього життя, сестрою Ероса і уособленням Землі.
Не слід рекомендувати використовувати пробіотики від BioGaia для виробництва йогуртів. Штами BioGaia (L. Reuteri) – це пробіотичні бактерії людського походження, які живуть в шлунково-кишковому тракті людини та позитивно впливають на його здоров’я. Проте вони не виробляють потрібних сполук, які перетворюють молоко на йогурт.
BioGaia не може нести відповідальність за безпеку «йогуртових продуктів», що виробляються вдома з наших пробіотиків.
Вплив високих температур та / або високої вологості значно скорочує термін придатності продукту. Однак продукт все ще буде безпечним у використанні.
Краплі BioGaia не слід зберігати в морозильній камері, оскільки це значно скоротить термін придатності пробіотику.
Продукція BioGaia представлена різними формами випуску, тому ми рекомендуємо слідувати інформації в інструкції. Однак, якщо кімнатна температура вище 25 ° C / 77 ° F, ми завжди рекомендуємо зберігати в холодильнику